Przyjaciele Przyrody z IIIa „Dwójki” informują: Marchew, ziemniaki, seler i grzybki…

Jesienne słonko przygrzewa i mobilizuje do pracy i poznawania. Tym razem udaliśmy się do sąsiadów na warsztaty kulinarne z wykorzystaniem darów jesieni. Jest to nasza kolejna wizyta w Środowiskowym Domu Samopomocy “Słoneczny Dom” w Gołdapi, ale uwierzcie nam, że za każdym razem coraz ciekawsza i dostarczająca nam dużo wiedzy oraz umiejętności.

Pod bacznym okiem instruktorek kroiliśmy, obieraliśmy, wrzucaliśmy, mieszaliśmy, wałkowaliśmy wyciskaliśmy, piekliśmy i na koniec próbowaliśmy…
Próbowali też uczestnicy środowiskowego domu, którzy stwierdzili, że nasze dania są wspaniałe i dekoracyjne. Takie spotkania integrują, uczą tolerancji, zrozumienia oraz współpracy dzieci z dorosłymi.
Ależ było smakowicie. Popatrzcie sami…
Alina Oleszczuk